Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 27.11.2009, începând cu orele 11.00, cu binecuvântarea şi şi participarea ÎPS Dr. Casian  Crăciun - Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Asociaţia Sf. Vasile cel Mare – Galaţi a avut loc inaugurarea Centrului Multifuncţional de servicii sociale “Speranţa”, proiect desfăşurat de către Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu finanţare nerambursabilă prin programul PHARE 2006,  în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi.

Construcţia clădirii a fost realizată cu fonduri din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse prin Fondul Naţional de Solidaritate (678.000 lei), iar dotarea centrului a fost posibilă prin absorbţia unor fonduri europene, în sumă de 220.000 euro. În cadrul acestui proiect sunt oferite servicii sociale, de consiliere psihologică, instructive-educative, medicale şi de hrană pentru 30 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate sau a căror situaţie familială prezintă un risc social.

La slujba de sfinţire au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, Consiliul Local şi Primăria Galaţi, ai Direcţiei Judeţene de Muncă şi Protecţie Socială, studenţi de la Facultatea de Asistenţă Socială, angajaţi şi donatori ai acestei instuţii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook