Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 2 noiembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila s-a desfăşurat conferinţa preoţească de toamnă, ce a avut ca temă de dezbatere „Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române”.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a  numeroşi credincioşi.

La eveniment au participat preoţii din protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei, prilej cu care s-a omagiat personalitatea Episcopului Melchisedec Ştefănescu, cel care a redactat şi propus Sfântului Sinod actul oficial în cadrul căruia au fost prezentate principalele argumente pentru recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, de către Patriarhia de Constantinopol.

Întâlnirea a continuat la staţiunea Lacul Sărat, judeţul Brăila, unde s-au discutat şi aspectele social-filantropice, derulate în cadrul proiectului  european denumit „Promovarea în comunitate a economiei sociale”, proiect aplicat în colaborare cu Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. La dezbateri au fost prezenţi reprezentanţi din 10 eparhii şi 13 judeţe,din zonele de implementare a proiectului.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook