Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La numai o zi de la plecarea din România a moaştelor SfântuluI Apostol Andrei, la Galaţi au început sărbătorile dedicate ocrotitorului Dunării de Jos şi al întregii Românii. Evenimentul a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox, cea mai veche instituţie de învăţământ din judeţ, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Casian, a elevilor, preoţilor şi a corpului profesoral.

Ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire în Capela „Sfântul Apostol Andrei” din curtea Seminarului, rugându-se lui Dumnezeu pentru tinerii elevi. A urmat apoi un cuvânt de învăţătură în care Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre legătura dintre apostolat şi rugăciune: „ 'Am aflat pe Mesia care se cheamă Hristos.' În mesajul său Sfântul Andrei concentrează toate esenţa evangheliei şi a gândirii teologice a sfinţilor Părinţi”.

N-o să-l găsiţi pe Dumnezeu în manuale. Hristos n-a scris nicio carte, tocmai pentru ca acea carte să nu fie considerată de ceilalţi un argument infailibil” a mai precizat ierarhul Dunării de Jos.

La final cei prezenţi s-au putut închina moaştelor Sfântului Apostol Andrei aduse în mod special pentru acest eveniment.

Începând de astăzi la Galaţi şi Brăila se vor desfăşura o număr important de evenimente liturgice, sociale, filantropice şi culturale.

Astăzi, Centrul de asistenţă medicală „Sfinţii Doctori fără de Argint Cosma şi Damianşi-a sărbătorit hramul iar diseară la orele 18.00 va urma sfinţirea căminelor studenţeşti din Universitatea Dunărea de Jos.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni