Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

A treia conferință preoţeasca de toamna s-a desfășurat cu preoţii din Protopopiatul Covurlui. Tema întâlnirii a fost aceeași ca şi la celelalte doua conferințe: "Aspecte practice privind Taina Cununiei si Taina Sfântului Botez."

Aşa cum este rânduiala în Biserica noastră, întâlnirea a debutat în rugăciune şi pace prin săvârşirea Sfintei Liturghii în locaşul de cult al Parohiei Pechea II, care are hramul "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena".
IPS Casian,  slujind in mijlocul clericilor si a credinciosilor, a impartasit la finalul Sfintei Liturghii  un grup de copilasi cu Trupul si Sângele Domnului.

La predica Inaltpreasfintia Sa a deschis tema lucrarilor conferintei pornind de la numele copilasilor care fusesera aduși la Sfantul Altar. Ierarhul nostru a vorbit despre tendința părinților de a da nume străine copilasilor, influentati fiind de experiența pe care au avut-o muncind peste hotare. Apoi a reamintit de dorința tinerilor de a avea nunți moderne cu influente occidentale,  uitand de tradiția nuntii la romani. Deasemenea i-a încurajat pe toți sa aleagă ca nași de botez pentru copiii lor pe nasii care i-au avut la cununie, pentru a întări si mai mult legătura aceasta tainica dintre cele doua familii.

Lucrările conferintei s-au desfășurat in biserica alaturi de credinciosi.

Tot astăzi s-a pus si temelia noului sediu al Protoieriei din Covurlui, slujba fiind savarsite de IPS Casian in sobor mare de preoți si diaconi.

Săptămâna care urmează in Arhiepiscopia Dunării de Jos se vor desfășura următoarele doua conferințe preotesti in protopopiatele Tecuci, Târgul Bujor si Nicoresti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook