Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 17 noiembrie a.c. a avut loc conferința semestriala reunita a preotilor din Protopopiatul Galați si Protopopiatul Brăila. Intrunirea a debutat prin savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala Arhiepiscopala din Galați de către IPS Casian alături de cei aproximativ 120 de slujitori ai altarelor. Preotii invesmantati au dat in cor răspunsurile la Sfânta Liturghie din naosul Bisericii.

Pentru ca in aceasta zi se împlinesc 85 de ani de la nasterea Mitropolitului Ardealului, Antonie Plamadeala, născut in anul 1926, in Basarabia, la Stolnicesti - judetul Lapusna, ierarhul Dunării de Jos a făcut o slujba de pomenire pentru acest mare teolog al Bisericii noastre.

A urmat apoi conferinta propriu-zisa care s-a desfășurat in Aula Magna a Universitatii Dunarea de Jos, unde tema dezbatuta a fost: "Taina Sfântului Botez si Taina Sfintei Cununii". Invitat de onoare a fost Pr. Dr. Aurel Grigoras, preot la biserica "Pogorarea Sfântului Duh" din Paris care a tratat din punct de vedere dogmatic cu un discurs foarte dens cele doua mari taine ale familiei ortodoxe. Tot cu acest prilej a fost lansată si cartea "Faptele Sfântului Apostol Andrei" tradusa din limba franceza de parintele Aurel Grigoras, dupa volumul Actes de l'apotre Andre, "Apocryphes", si publicată de Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvantarea IPS Casian.

IPS Casian a continuat dezbaterea tratand aspectele practice ale randuielii slujbei Botezului si a Cununiei. La final au fost prezentate de către cei doi protoierei date statistice privind numărul botezurilor si cununiilor in ultimii ani.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook