Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Galaţiul a luat astăzi haina de sărbătoare, odată cu debutul evenimentelor dedicate Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi a României.

La ora 15.00 a sosit la Galaţi mana Sfântul Ierarh Spiridon, adusă de o delegaţie din Grecia. Sute de credincioşi, preoţi, diaconi, monahi, monahii, şi tineri îmbrăcaţi în costume populare,  din toate eparhia, în frunte cu IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au întâmpinat moaştele pe Strada Domnească în fata Universităţi "Dunărea de Jos".

De aici întregul alai a pornit în procesiune până la Catedrala Arhiepiscopală unde deja oamenii aşteptau la rând pentru a se închina şi a cere ajutor sfinţilor.  Odată ajunşi aici, Ierarhul Dunării de Jos împreună cu Arhimandritul Serafim şi Protopresbiterul Gheorghios, delegaţi ai IPS Nectarie, Mitropolit de Kerkyra şi Paxos din Insula Corfu, au ridicat moaştele Sfântului Ierarh Spiridon în ochii tuturor, prezentându-le poporului de pe scările catedralei.

A urmat o slujbă de mulţumire, apoi cuvântul de bun-venit adresat de IPS Părinte Casian delegaţiei din Grecia şi la final Arhimandritului Serafim a vorbit celor prezenţi despre istoria moaştelor Sfântului Ierarh Spiridon.

Raclele au fost apoi aşezate pe baldachinul de pe esplanada din fata catedralei, unde vor rămâne până pe 30 noiembrie inclusiv.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook