Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În sâmbăta rânduită de Biserică pentru pomenirea moşilor şi strămoşilor noştri, credincioșii parohiei Ţepu din Protopopiatul Nicoreşti, județul Galaţi, au participat la sfinţirea noului lăcaş-capelă cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“, din localitate, pentru prohodirea şi serviciile religioase de pomenire ale celor adormiţi în Domnul, de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În acest context noul lăcaş de cult, construit în stil ştefanian, a primit şi hramul „Învierea lui Lazăr“.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a unui impresionant număr de credincioşi din parohie şi nu numai.

La eveniment au participat şi grupurile folclorice ale parohiilor Ţepu şi Movileni care au oferit răspunsurile liturgice. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii au interpretat o serie de cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Au fost  acordate o serie de diplome - act de prețuire - care au evidenţiat jertfelnicia ctitorilor, a autorităţilor locale dar şi a credincioşilor.

În încheiere a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor, a preoţilor înainte slujitori şi a tuturor moşilor şi strămoşilor noştri.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 400 de persoane.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook