Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La sărbătoarea Sfinţilor Mucenici Mina, Victor şi Vichentie, credincioşii parohiei gălăţene din cartierul I.C. Frimu, care-i are ca ocrotitori cereşti, îmbracă haina de sărbătoare.

Manifestările pastoral-misionare liturgice au început în ajun cu slujba Privegherii şi a continuat astăzi cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie oficiate de un sobor de preoţi, la care a asistat şi Înaltpresfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Numărul mare de credincioşi care au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie a făcut ca biserica parohială să devină neîncăpătoare, mulţi dintre aceştia rămânând să asculte slujba în parcul din curtea bisericii.

Între credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie s-au aflat foarte mulţi tineri şi copii de la şcolile aflate pe teritoriul parohiei şi nu numai, însoţiţi de profesorii de religie sau de părinţii lor.

La finalul Sfintei Liturghii, o parte din elevii Şcolii Gimnaziale nr. 12 „Miron Costin“, participanţi la programul „Hristos împărtășit copiilor“, dar şi alţi copii şi tineri au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După cuvântul de învăţătură rostit în interiorul bisericii, Chiriarhul Dunării de Jos a ieşit pe esplanada bisericii unde a săvârşit slujba parastasului.

Tradiţionala agapă creştină a fost îndreptată anul acesta către familiile sinistrate din judeţul Galaţi.

În cadrul acestei activităţi social-filantropice, preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi voluntari au oferit sute de pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, îmbrăcăminte pentru iarnă pături, pilote şi lenjerii persoanelor aflate încă în suferinţă.

Manifestările misionare au continuat la Şcoala Gimnazială nr. 12 „Miron Costin“, aflată în imediata vecinătate a bisericii parohiale, care sărbătoreşte 80 de ani de la înfiinţare.

Cu acest prilej, cadrele didactice şi elevii acestei instituţii de învăţământ au organizat o festivitate aparte din care nu au lipsit cântecele, poeziile şi scenetele.

Prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit o slujbă de mulţumire, dar şi parastasul pentru cei fondatorii şcolii, profesorii şi elevii trecuţi la Domnul.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook