Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 noiembrie 2018, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc slujba de sfinţire a  celor două troiţe ce fac parte din Ansamblul comemorativ al eroilor neamului din cadrul Garnizoanei Brăila.

Evenimentul a fost organizat de Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos“ la sediul Batalionului 110 Sprijin Logistic „Mareşal Constantin Prezan“ din Brăila, în contextul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

După primirea invitaţilor şi intonarea Imnului Naţional al României a avut loc tăierea panglicii inaugurale şi dezvelirea monumentelor comemorative.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi, în prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, a cadrelor militare şi a numeroşi credincioşi.

În continuare, pentru eroii neamului adormiţi întru nădejdea Învierii a fost săvârşită o slujbă de pomenire.

Ansamblul comemorativ a fost ridicat la propunerea Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul efectiv al Garnizoanei Brăila şi al autorităţilor locale şi este dedicat eroilor brăileni şi naţionali căzuţi în Războiul de Independenţă, în primul şi cel de-al doilea Război Mondial, la Revoluţia din Decembrie 1989, precum şi în teatrele de operaţii.

Edificiul constituie un loc de exprimare a recunoştinţei faţă de jertfa înaintaşilor noştri pentru credinţă, libertate, dreptate, apărarea patriei şi reîntregirea neamului.  

Manifestările s-au încheiat cu semnarea şi aşezarea Documentului de inaugurare a Ansamblului comemorativ la temelia unei troiţe, depunerea de coroane cu flori şi defilarea gărzii de onoare în acordurile muzicii militare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook