Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 12 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a desfăşurat în Eparhia Dunării de Jos o activitatea de tip Caravană medicală  pentru persoanele defavorizate din mediul rural.

Activitatea social-filantropică a fost organizată, de Protoieria Brăila prin implicarea Capelei „Sfântul Spiridon“ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila – Pavilion B, cu sprijinul Secţiei de diabetologie a acestei instituţii medicale.

Programul s-a desfăşurat în satul Pitulaţi din judeţul Brăila şi a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica parohială de către un sobor de preoţi din cercul misionar coordonat de pc. pr. Nicuşor Voineag.

În continuare, într-un spaţiu special amenajat, cele şapte cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultaţii de specialitate unui număr de 50 de persoane defavorizate, cu dizabilităţi, cu vârste înaintate, nedeplasabile, cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.

Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemo-epidemic şi a bolilor cronice.

Scopul acestei acţiuni medicale a avut în vedere creşterea gradul de conştientizare a stării de sănătate în rândul persoanelor care locuiesc în zone mai izolate, dar şi prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează sănătăţii.

Prin această activitate a fost marcată în Eparhia Dunării de Jos Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului, serbată în fiecare an în data de 14 noiembrie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook