Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei reprezintă un moment de mare bucurie duhovnicească pentru seminariştii și siderurgiştii gălăţeni.

În ajunul sărbătorii, un sobor de preoţi profesori şi diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în capela seminarului ocrotită de Apostolul românilor.

La slujbă au participat elevii şi membrii corpului didactic, părinţi ai tinerilor seminarişti şi credincioşi din municipiul Galaţi.

După săvârșirea sfintei slujbe, seminariştii din clasele primare, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au susținut un program cultural-artistic închinat Sfântului Apostol Andrei şi Centenarului Marii Uniri, în care au intonat cântece şi poezii religioase și patriotice.

La final, Părinte Arhiepiscop le-a adresat un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru organizarea acestui frumos eveniment, oferindu-le tinerilor școlari iconițe și alte daruri.

Şi la biserica de pe Platforma siderurgică „Arcelor Mittal“ din Galaţi, închinată celui dintâi chemat dintre Apostoli, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, moment liturgic care marchează totodată şi împlinirea a 16 ani de la sfinţirea acestui locaş de cult, înălţat pentru muncitorii din această mare fabrică de oţel.

Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a numeroşi credincioşi gălăţeni, unii dintre ei rude ale celor decedaţi în oţelăria de la Galaţi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat parastasul pentru ctitorii acestui sfânt locaș trecuți la Domnul și pentru cei decedaţi în accidente de muncă.

La plecare, credincioşii prezenţi au primit iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, prezent în aceste zile la Galaţi prin sfintele sale moaşte.

În cadrul programelor pastoral-misionare desfășurate de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Galați, slujitoru lbisericii „Sf. Andrei“ din cadrul Platformei siderurgice, pc. pr. Tiberiu Chiriluță a vizitat secțiile de lucru ale oțelăriei gălățene și a săvârșit slujba Aghesmei mici, binecuvântând lucrătorii și spațiile industriale în care aceștia își desfășoară activitate zi de zi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook