Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie 2019, s-a desfășurat la Tecuci cea de-a 17-a ediție a Festivalului Național de poezie „Costache Conachi“.

Organizatorii evenimentului au fost Protoieria Tecuci împreună cu Biblioteca Municipală „Ștefan Petică“ și Casa de Cultură a municipiului Tecuci .

Manifestarea culturala a debutat în data de 31 octombrie, în sala „Studio“ a Casei de Cultură din Tecuci cu prezentarea și evaluarea creațiilor literare de poezie. Din juriu au făcut parte oameni de cultură din Chișinău, Iași și Galați.

Evenimentul a continuat în următoarea zi la biserica din parohia Țigănești, ctitorie și loc de veci al familiei Costache Conachi, cu săvârșirea unei slujbe de pomenire pentru logofătul poeziei românești, Costache Conachi și familia acestuia, dar și pentru preoții, învățătorii și primarii gospodari din acest sat, în prezența organizatorilor, a membrilor juriului și a celor înscriși în concurs.

În cuvântul de învățătură rostit după oficierea slujbei de pomenire, părintele Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci a evidențiat importanța implicării poetului Costache Conachi în formarea poeziei literare românești, precum și rolul preoților și al dascălilor din satul românesc la formarea identității poporului român.

La eveniment au fost prezenți și elevi din localitatea Țigănești, care, cu entuziasm și bucurie, au recitat pasaje din poezia scriitorului român Costache Conachi.

La final, după ce toți participanții au vizitat și conacul familiei Costache Conachi de la Țigănești, în sala „Studio“ a Casei de Cultură din Tecuci organizatorii au oferit câștigătorilor premiile din cadrul acestui festival de poezie.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook