Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce în anul 2018, în Garnizoana Galaţi a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă  biserică ce va fi pusă sub ocrotirea „Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum“, astăzi, 7 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a binecuvânta lucrările de zidire începute la această biserică militară.

Până în prezent, la biserică au fost realizate lucrări de cofrare şi armare cu fier beton, urmând ca în zilele următoare să se continue lucrările de turnare a betonului la infrastructură până la cota 0.

În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvânta pe soldaţii prezenţi şi pe muncitorii care se ostenesc la edificarea acestui locaş de cult.

Părintele Arhiepiscop a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru ocrotirea şi binefacerile arătate de Dumnezeu asupra soldaţilor din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din cadrul Garnizoanei Galaţi, care în decursul existenţei sale a participat la numeroase operaţiuni militare, atât în ţară, cât şi în străinătate, ultima fiind cea din Afganistan din perioada februarie – august 2019, din care cu toţii s-au întors acasă.

În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe care aceşti militari îl manifestă în toate misiunile în care sunt implicaţi, evidenţiind bucuria pe care o simţim atunci când bravii noştri soldaţi sunt cu toţii acasă şi este pace.

Ierarhul a mai arătat că soldaţii români sunt asemenea unor cărămizi care se adaugă fiecare la susţinerea unităţii, a păcii şi a credinţei noastre strămoşeşti, slujind cu devotament şi cu spirit de sacrificiu patria şi poporul român.

De asemenea, părintele militar Paul Zaharia, a adresat un cuvânt de mulţumire ierarhului Dunării de Jos, pentru rugăciunile înălţate către Bunul Dumnezeu în perioada misiunii lor din Afganistan şi pentru susţinerea demersurilor de zidire a unui nou locaş de cult în cadrul cazarmei 530 a Unităţii Militare 011552 Galaţi, acolo unde militarii Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din Garnizoana Galaţi îşi desfăşoară activitatea pe timp de pace.

La final, toţi cei prezenţi au fost binecuvântaţi şi au primit iconiţe din partea ierarhului.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook