Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Centrul Socio-Medical „Sf. Mc. Pantelimon”- Lacu Sărat, judeţul Brăila, are loc, în zilele de 18 şi 19 octombrie a.c., sesiunea de formare a 15 preoţi din protopopiatul Târgu-Bujor în cadru proiectului educaţional „Alege şcoala!”.

Sesiunea a fost susţinută de pc pr. lect. univ. dr. Sorin Şelaru, consilier patriarhal şi formator în cadrul proiectului mai sus amintit, şi dl Gabriel Mitroi, coordonator în cadrul World Vision România.

În prima parte a sesiunii s-a prezentat o statistică privind naşterile de copii la nivelul Uniunii Europene, care-şi propune să reducă abandonul şcolar printre copii. Un copil care renunţă la şcoală astăzi înseamna în viitor o persoană cu puţine şanse de a se realiza pe plan profesional şi personal, un om care nu se poate ajuta singur, devenind o povară pentru bugetul social al unei ţări.

A urmat o statistică privind situaţia naşterilor în România, urmată de câteva considerente legate de abandonul şcolar la noi în ţară. În general riscul de abandon apare cel mai adesea în clasele 2-3 sau în clasele 6-7, băieţii fiind cei care sunt mai tentaţi să renunţe la şcoală.

În continuare s-au prezentat strategii prin care preoţii, ca slujitori ai lui Dumnezeu, conlucrând cu părinţii şi cu profesorii pot schimba decizia copiilor de a abandona şcoala.

În a doua zi a întâlnirii se va discuta despre concursul de literatură şi creaţie care se va desfăşura la nivel parohial, eparhial, la nivel de mitropolia şi apoi la nivelul întregii patriarhii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook