Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 4 octombrie a.c., Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat etapa eparhială a concursului “Şcoala din pridvorul Bisericii”, din cadrul programului catehetic „Alege Şcoala!“ iniţiat şi organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului.

Conform metodologiei de desfăşurare a proiectului, concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: literară (o scrisoare către Dumnezeu, un articol despre parohie, o povestire moralizatoare, o rugăciune), artistică (un desen, o pictură, o fotografie) şi multimedia (interviu cu preotul, prezentare multimedia a parohiei). În urma jurizării lucrărilor primite de la protoierii au fost stabiliţi următorii câştigători:

  1. Secţiunea literară:

Locul I:     Morăraş Alexandra, parohia Moscu, Protoieria Tg Bujor;

Locul II:    Buzenche Carmen, parohia Matca I, Protoieria Tecuci;

Locul III:   Caragaţă Teodora, parohia „Sf. Arhangheli“, Protoieria Brăila;

  1. Secţiunea artistică:

Locul I:      Vicol Daniela, parohia „Sf. Antim“, Protoieria Galaţi;

Locul II:     Racu Alexandru, parohia Surdila Găiseanca, Protoieria Făurei;

Locul III:   Peţic Petre Aurelian, parohia Pechea II, Protoieria Covurlui.

  1. Secţiunea multimedia:

Locul I:      Mungiu Oana, parohia Viziru de Jos, Protoieria Însurăţei;

Locul II:     Neagu Denisa, parohia Pechea IV, Protoieria Covurlui;

Locul III:   Anton Emilia, parohia Mihai Bravu, Protoieria Însurăţei.

Elevii câştigători, însoţiţi de preoţii şi profesorii lor au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial au fost premiaţi de către Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a apreciat „nu doar profunzimea gândurilor şi şi claritatea expunerilor atât în cuvânt cât şi în desene a faptelor iubirii milostive. De asemenea, am apreciat legătura profundă care există între copii, păstorii lor sufleteşti şi credincioşii aflaţi în dificultate”.

Totodată a fost organizată şi o expoziţie cu cele mai semnificative lucrări, creaţii artistice şi literare, precum şi cu momentele importante din timpul desfăşurării proiectului surprinse în fotografii.

Premiile au fost oferite de către organizatorii proiectului – Patriarhia Română în parteneriat cu World Vision Romania – şi au constat în aparatură electronică (laptop, computer şi sistem audio).

Din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, tinerii câştigători au primit în dar câte o Sfântă Scriptură, o carte de rugăciuni şi periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook