Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 14 octombrie, când întraga Biserică Ortodoxă Română o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, singura biserică gălățeană închinată Cuvioasei şi-a sărbătorit hramul.

Manifestările pastoral-misionare prilejuite de hramul parohiei au debutat încă de aseară, când a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia.

Astăzi, Sfânta Liturghie oficiată de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența mulțimii rugătoare a credincioșilor.

 

Cu flori în mână, cu copilaşii în braţe, mulţimea de pelerini care a participat astăzi la Utrenie şi Sfânta Liturghie a demonstrat încă odată că Sfânta Cuvioasă Parascheva este probabil cea mai iubită dintre sfinţi, în poporul român.

La sfârşitul Sfintei Liturghii persoanele nevoiaşe ale parohiei au primit anaforă şi pacheţele de mâncare.

Solidari cu semenii aflați în necazuri și suferințe în urma inundațiilor din luna septembrie a acestui an, membrii Consiliului și Comitetului parohial, coordonați de preotul paroh Ion Gologanu și de ceilalți preoți slujitori, au pregătit pachete cu hrană caldă, alimente neperisabile și articole de îmbrăcăminte pe care le-au trimis în parohia Măcișeni din protopopiatul Tg Bujor, una dintre parohiile sever afectată de revărsările apelor.

Biserica parohiei este una dintre cele mai mari din oraş şi se află încă în stadiu de construcţie.

În cadrul aceleiași parohii funcţionează încă din anul 1998, o cantină socială care, sub coordonarea pc. pr. Corneliu Hanu, oferă masă zilnică pentru 120 de persoane. Cantina a fost sfinţită la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei de către ÎPS Casian, acum 15 ani.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook