Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 30 octombrie 2016, la împlinirea unui an de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

Ceremonia va avea loc la orele 11.30, fiind urmată la orele 13.00 de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv  pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți şi diaconi.

Iniţiativa edificării monumentului din marmură aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, deoarece este lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei. Adresa bisericii este: strada Cuza Vodă, nr. 77, sector 4, București.

De asemenea, slujbe de pomenire (parastase) pentru toți cei decedați la Clubul Colectiv vor fi săvârşite în toate parohiile Patriarhiei Române, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frăţească şi solidaritate umană cu cei îndoliați în urma tragicului eveniment.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook