Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 16 octombrie 2018, a avut loc la Galaţi vernisajul expoziţiei temporare „Regina soldat“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Asociația „România Culturală” şi Universitatea „Dunărea de  Jos“ din Galați.

La manifestarea culturală desfăşurată în „Sala pașilor pierduți“ din cadrul Universității „Dunărea de Jos“ - Galați, a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar şi oameni de cultură, autorităţi locale, artişti, profesori, preoţi, precum şi numeroşi elevi şi studenţi gălăţeni.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat întâlnirea şi a transmis un cuvânt de aprecierea pentru aducerea la Galaţi o unei astfel de expoziţii ce se înscrie în seria manifestărilor ce marchează „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918“.

În cadrul expoziției pot fi văzute imagini inedite cu Suverana României - Regina Maria în diferite momente unice din istoria ţării, un simbol al altruismului, răbdării, sacrificiului şi dragostei faţă de neam.

Colecţia de fotografii o înfăţişează pe Reginei Maria participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile menite să ridice moralul soldaţilor români, să aline suferinţa celor răniţi, a orfanilor şi văduvelor în timpul Primului Război Mondial.

Expoziția „Regina Soldat“ este un proiect AFCN, realizat de Asociația România Culturală (ARC) în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Statul Major General al Armatei, Muzeul Militar Național „Ferdinand I“, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Națională a României, Arhiva Națională de Film, Muzeul Brăilei „Carol I“, Complexul Național Moldova-Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ - Iași, Muzeul Țării Oașului și Societatea Națională de Cruce Roșie din România.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2018.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook