Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 11 octombrie, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc vernisajul expoziţiei „Chipuri de Sfinți Vindecători“.

Evenimentul organizat în sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului eparhial, a fost rodul unei frumoase colaborări cu artişti iconari gălăţeni şi brăileni în cadrul primei ediţii a proiectului cultural-artistic „Iconari la Dunărea de Jos”.

Proiectul a reunit în cadrul unui atelier deschis de iconografie, artiști consacrați, iubitori de artă sacră, dar și elevi, studenți și profesori de la instituțiile de profil din Galați și Brăila, care pe parcursul a două zile au zugrăvit icoane cu chipuri de sfinţi vindecători.  

La vernisajul expoziției a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, artişti, oameni de cultură, cadre didactice, studenţi, elevi seminarişti, preoți şi credincioşi din eparhie.

Cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de mulţumire pentru efortul pe care artiştii depun în realizarea icoanelor, arătând totodată cât de importantă este cinstirea icoanei în viața creştinului.

Scopul acestei activităţi este şi filantropic, întrucât lucrările realizate vor fi donate capelei ce va fi amenajată în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative pentru Vârstnici „Sfântul Nectarie“ - Veneția, din municipiul Brăila.

 „Această manifestare constituie un bun prilej de descoperire și împărtășire a tradiției bizantine cu specific autohton în spațiul iconografic contemporan, o punte de legătură coerentă, în spiritul și în buna rânduială a Bisericii“, a spus artista gălăţeană Camelia Ionescu Popa, invitat special al evenimentului.

La final, Părintele Arhiepiscop Casian a oferit iconarilor participanţi la eveniment diplome şi cărţi de rugăciune.

Cei interesat pot vizita atelierul de iconografie de la Muzeul eparhial, până sâmbătă 12 octombrie 2019, ora 12.00.

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook