Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 28 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Școala Gimnaziala „Dimitrie I. Ghimuș“ din localitatea Lungești, județul Galați și-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

La eveniment au participat autorități locale și județene, cadre didactice, profesori pensionari - fii ai satului, numeroși elevi și părinți ai acestora.

Evenimentul a debutat în curtea unității de învățământ din satul Lungești cu oficierea slujbei de Te Deum, urmată de slujba Parastasului pentru profesorii și elevii acestei școli trecuți la cele veșnice.

În continuare, într-o sală de cursuri din incinta școlii, special amenajată cu obiecte tradiționale din sat, elevii au prezentat un program cultural-artistic, bucurând auditoriul cu recitări de poezii tematice și interpretarea unor cântece patriotice și populare din folclorul tradițional românesc.

O surpriză deosebită din partea organizatorilor a fost realizarea unei legături telefonice cu solista de muzică populară Sofia Vicoveanca.

În cadrul convorbirii, doamna căntecului popular bucovinean a transmis celor prezenți mai multe sfaturi și îndemnuri pentru păstrarea nealterată a tradițiilor românești moștenite de la înaintași.

Această activitate s-a desfășurat în contextul Anului omagial al satului românesc, la inițiativa și cu sprijinul profesorului de Religie Georgian Ghiur și a doamnei Cristina Metehău, director al Școlii Gimnaziale din Lungești.

La finalul manifestării, toți copiii prezenți au primit pachete cu dulciuri.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook