Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv, motiv pentru care în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost săvârşite slujbe de pomenire pentru cei 64 de tineri care au trecut la cele veşnice în urma tragicului eveniment.

O slujbă de pomenire a fost săvârşită şi în Galaţi, la Monumentul eroilor din faţa Prefecturii, acolo unde chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi din municipiu s-au rugat pentru odihna celor adormiţi, între care se află şi cei trei tineri din Eparhia Dunării de Jos, Valentina Florea din Galaţi, Petru Andrei Bucă şi Loredana Dărescu din Brăila.

În duh de rugăciune cu slujitorii prezenţi au fost adunați laolaltă rude și apropiați ai celor decedaţi, studenți, elevi şi numeroşi credincioşi, cu toții având în mâini lumânări aprinse.

În cuvântul de mângâiere adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa comuniunii şi a unirii în rugăciune pentru cei pe care îi iubim și care au trecut în viața cea veșnică, subliniind totodată că lumina prezenței lor trebuie să o simțim între noi prin bunătate, iertare și solidaritate.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a arătat că tinerii prezenți la acest moment de rugăciune sunt prietenii familiilor îndoliate și cei care le aduc acestora mângâiere, alinare și lumină prin tinerețea și dragostea lor.

La final, ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe tinerii prezenți și le-a oferit iconițe cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul, așezând împreună cu aceștia o coroană cu flori în semn de respect, recunoștință și prețuire pentru victimele tragediei din clubul Colectiv.

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook