Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 31 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, 60 de elevi din clasele a IV-a din cadrul Şcolii Gimnaziale „Sfântul Nicolae“, din comuna Vânători, judeţul Galaţi, împreună cu câteva cadre didactice însoţitoare, au vizitat Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În debutul vizitei, elevii au intrat în Catedrala Arhiepiscopală pentru a se închina, a se ruga și pentru a-i pomeni pe toţi cei vii şi adormiţi din familiile lor.

În continuarea vizitei, grupul de elevi şi însoţitori lor au avut bucuria de a păşi în Fabrica de lumânări „Sfânta Fotini“, unde au putut vedea şi admira întregul proces tehnologic de fabricare a lumânărilor.

Rând pe rând, elevii au privit cu proprii ochi şi au atins cu mâinile lor matriţele întrebuinţate la confecţionarea lumânărilor, sub atenta supraveghere a personalului angajat.

La final, elevii au primit în dar, iconiţe, lumânări şi dulciuri, cu toţii fiind fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute în cadrul acestei vizite.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook