Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 31 octombrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, grupul folcloric „Rădeșteanca“ din cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Rădești, județul Galați a efectuat o deplasare la București pentru a vizita mai multe obiective turistice cu o deosebită încărcătură spirituală, culturală și tradițională.

Prima oprire a grupului format din elevi, preoți și cadre didactice din localitatea gălățeană Rădești a fost la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ din capitală, acolo unde, sub îndrumarea doamnei Paulina Popoiu, managerul muzeului, au vizitat casa gospodarului Toma Porumb, strămutată din satul Rădești în cadrul acestui muzeu.

După vizitarea casei, parintele Cezar Gagiu, protoiereu de Târgu Bujor, a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoții, învățătorii și primarii gospodari din comuna Rădești, trecuți la cele veșnice.

Pentru a răsplăti disponibilitatea și solicitudinea gazdelor, copiii au oferit un spectacol de cântece și jocuri populare.

La rândul lor, elevii au primit cu mare bucurie colăcei și dulciuri.

Conducerea Muzeului a fost foarte impresionată de numărul mare de copii prezenți, îmbrăcați în costume populare traditionale, adresandu-le invitația de a fi prezenți și anul viitor în data de 1 iunie pentru a participa la un festival dedicat copiilor.

În continuarea excursiei, grupul s-a deplasat la Catedrala Națională și apoi la Catedrala Patriarhală de pe Colina Bucuriei, acolo unde, cu evlavie și bucurie s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Vizita în capitala țării s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană Onorifică „Sfântul Spiridon Nou“, care adăpostește un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, Sfântul Spiridon al Trimitundei.

Această excursie a fost organizată în contextul „Anul Omagial al satului românesc” și oferită copiilor ca dar și recunoștință, din partea parohiei și a școlii din comuna Rădești, județul Galați, pentru toate eforturile pe care le-au depus în acest an în promovarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor autentice ale satului românesc.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook