Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 21-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care ni se prezintă una dintre cele mai frumoase pilde rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos și anume, Pilda Semănătorului.

În cadrul slujbei, la momentele cuvenite, cucernicul diacon Cătălin Budur a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Parohia Tuluceşti II, protopopiatul Galaţi, iar tânărul Andrei Costea a fost hirotonit întru diacon şi va sluji în această demnitate la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă.

Tot astăzi, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate la noua biserică cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare şi Sfântul Sfințit Mucenic Lucian“, din localitatea Şerbeştii Vechi, comuna Şendreni, judeţul Galaţi.

La slujba oficiată la ceas de Vecernie de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian în această filie a Parohiei Movileni din judeţul Galaţi, au participat clerici, ctitori, autorităţi locale şi numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din localitate, cât şi din satele învecinate.

La eveniment au fost prezenţi şi membrii Grupului folcloric de bătrâni „Zestrea“ din comuna Barcea, judeţul Galaţi, îmbrăcați în portul tradițional românesc.

După ce a binecuvântat cu aghiazmă icoanele şi întregul locaş de cult, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre edificarea unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici care au dorit foarte mult să aibă o biserică mai aproape de locuinţele lor.

Piatra de temelie pentru această nouă biserică a fost aşezată de chiriarhul Dunării de Jos în data de 5 noiembrie 2019.

Biserica este construită pe un teren al localității Șerbeștii Vechi, prin bunăvoința și dragostea unor credincioși din zonă, care au luat hotărârea de a ridica un sfânt locaş de închinare pentru această comunitate mică situată în Câmpia Siretului Inferior, ai cărui credincioșii erau nevoiți să străbată distanțe mari pentru a ajunge în satele învecinate la rugăciune.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook