Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Oraşul Galaţi nu uită evenimentul cel mai mare din ultimii treizeci de ani din toată România, dar în special de la Iaşi şi Galaţi - venirea sfintelor moaşte ale Sfântului Apostol Andrei, încreştinătorul românilor.

Entuziasta primire a sfintelor moaşte, cu bunăvoinţa Preafericitului Părinte Patriah Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a făcut din Dunăre „cristelniţa poporului român“, iar din strada Domnească, până la Catedrala Eparhială, o imensă biserică.

Nu ştim altă noapte în priveghere totală ca în această sfântă întâlnire a Apostolului Andrei cu oraşul pe care îl ocroteşte. Şi Galaţiul a fost pentru o zi „capitala spirituală a României“.

Din această cauză este bine să ne uităm pe 17 octombrie în calendarul eparhiei şi să aşezăm pe Sfântul Andrei în inimile, în sufletele şi în casele noastre, neuitându-i pe cei care, de la botez, prin viaţa lor, îi cinstesc numele.

În aceste două zile, vor fi slujbe de ajutor de la Milostivul Dumnezeu pentru oraşul nostru, pentru Eparhia Dunării de Jos şi pentru pace în ţară şi în lume.

Mâine, 17 octombrie 2023, de la ora 8.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian va săvârşi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa copiilor şi elevilor de la „Catedrala tineretului andreian“ - biserica „Sfântul Andrei“ de la Seminarul Teologic din Galaţi.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook