La invitaţia Preafericitului Sava, mitropolit al Varşoviei şi Primat al Bisericii Ortodoxe Autocefale din Polonia, cu binecuvântarea Preafericitului dr. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 9-15 septembrie a.c., o delegaţie a Episcopiei Dunării de Jos a întreprins o vizită frăţească în Biserica Ortodoxă a Poloniei. Delegaţia, condusă de PS dr. Casian al Dunării de Jos, a cuprins pe pc pr. Horaţiu Moldovan, consilier eparhial pentru patrimoniu şi construcţii bisericeşti, pc pr. Lucian Petroaia, consilier eparhial pentru învăţământ şi c. diac. Cornel Drescanu. Vizita s-a produs după ce o altă delegaţie de ieromonahi din Eparhia Dunării de Jos a participat la un congres internaţional, pe teme monahale, organizat de Biserica Ortodoxă Autocefală din Polonia..

Delegatia Eparhiei Dunarii de Jos: a participat la sarbatoarea Eparhiei Waszawsko – Bielska, de la Manastirea din localitatea Grabarka, a vizitat parohiile din Bielsk Podlaski. Apoi a participat la sarbatoarea parohiei ,,Taierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul” din localitatea Szczyty, a vizitat orasele Hajnowka si Bialowiza, in ultima zi oficiind Sfinta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Varsovia.

Vizita Chiriarhului Dunarii de Jos se înscrie în lucrarea sfânta a Bisericii Ortodoxe Române de cooperare frateasca cu celelalte Biserici Ortodoxe surori din lume, printre care se numara si Biserica Ortodoxa a Poloniei, si este un raspuns la participarea Preafericitului Sava, Mitropolitul primat al Poloniei, la manifestarile organizate la Galati, în data de 4 iulie 2004, prilejuite de aniversarea a 500 de ani de la mutarea la cerestile lacasuri a Sfântului Voievod Stefan cel Mare si Sfânt.

Concert caritabil

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook