Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc sfinţirea locaşului de cult cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din satul Gulianca, localitate de oieri vestită în zonă, situată la confluenţa dintre Vrancea, Buzău şi Brăila, numită „poarta Brăilei dinspre Moldova”.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Biserica din această localitate, construită în timpul Războiului de Independenţă, în 1877, ajunsese într-o avansată stare de degradare, fapt ce a dus la începerea lucrărilor de reabilitare.

Rectitorită de la temelie încă din anul Ştefanian 2004, lucrările de construcţie au durat şapte ani, timp în care credincioşii nu au avut biserică. La ridicarea şi înfrumuseţarea acestei „catedrale a sufletelor de la poarta Focşanilor” s-au evidenţiat ctitorii: dl prof. univ. Titi Turcoiu, fiu al satului şi dl Vasile Ştirbu din Brăila, la care s-au adăugat şi fonduri ale Consiliului Local.

Cu ocazia începerii noului an şcolar, copiii adunaţi la această sărbătoare, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, au primit din partea sectorului social-filantropic al Centrului Eparhial daruri ce au constat în rechizite şi ghiozdane.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook