Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 27 septembrie 2011, în Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galaţi a fost marcată împlinirea a doi ani de la ridicarea Eparhiei Dunării de Jos în rang de Arhiepiscopie.

Sărbătoarea a început din ajun, cu slujba de Priveghere săvârşită în Catedrala arhiepiscopală, la care au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni.  Din patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost oferite credincioşilor spre venerare sfintele moaşte ale Sf. Ierarh Vasile cel Mare, ale Sf. Nicolae, precum şi racla cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci.

Evenimentul a fost marcat prin săvârşirea Sfintei Liturghii oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un numeros sobor de slujitori din administraţia eparhială, membri ai Consiliului Eparhial, ppcc. părinţi protoierei, precum şi alţi clerici din Eparhie, fiind invitaţi în chip cu totul special preoţii slujitori din cadrul spitalelor, penitenciarelor, din satele sărace, precum şi cei care au iniţiat şi administrează aşezăminte cu caracter social-filantropic: grădiniţe, cabinete medicale, cantine sociale etc.  Au fost de asemenea prezenţi membrii Adunării eparhiale a Dunării de Jos şi reprezentanţii autorităţilor locale din cele două judeţe – Galaţi şi Brăila.

Numeroşi copii din satele Eparhiei, îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, intrând în simfonie cu tinerii elevi seminarişti.

De asemenea, au fost prezenţi credincioşi din localităţile cu tradiţie din Eparhia Dunării de Jos, remarcându-se în mod cu totul special bătrânii păstori din localitatea Ariciu, judeţul Brăila şi bătrânii din Piscu, jud. Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook