În cea de a treia zi după începerea noului an bisericesc, la pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei, parohia „Sf. Mc. Antim“, din municipiul Galaţi, şi-a sărbătorit ocrotitorul.

Subliniem privilegiul de care se bucură această parohie, şi anume acela de a fi singura din ţară care îl are ocrotitor pe Sf. Mc. Antim, martir la anul 303, în timpul domniei împăratului roman Maximilian.

 

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie și a continuat a doua zi prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către un ales sobor de preoţi şi diaconi, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Te-Deum-ul de mulţumire, precum şi slujba parastasului pentru vrednicii de pomenire Arhiepiscop Antim Nica al Dunării de Jos (între 1975 -1994), Patriarhul Teoctist (între 1986-2007), dar şi pentru toţi ctitorii şi donatorii sfântului locaş, adormiţi întru Domnul.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă frăţească, toţi credincioşii prezenţi primind pachete cu hrană specifică sărbătorii.

Proiect

Omagiu

Emisiunea "În căutarea lui Hristos"

Galerie video