Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sectorul Cultural-Învăţământ şi Activităţi cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos organizează în perioada 12 - 13 septembrie a.c. un program de cursuri teologice şi de metodă pentru profesorii de la Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi-profesori în Catedrala Arhiepiscopală din municipiu, la Sfânta Liturghie asistând şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

După oficierea programului liturgic, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, sub preşedinţia Chiriarhului Dunării de Jos, au avut loc dezbaterile-consfătuiri în care au fost prezentate aspectele semnificative ale anului universitar precedent şi au fost formulate propuneri privind buna conlucrare şi dezvoltarea de proiecte comune între Universitate şi Eparhia Dunării de Jos.

De asemenea, au fost analizate diferite aspecte ce ţin de prestaţia teologică,  slujirea şi ţinuta liturgică a preoţilor din învăţământul teologic universitar.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook