Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie a fost săvârşită în toate bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba parastasului pentru cei adormiţi şi pentru victimele inundaţiilor din ultimele zile din judeţul Galaţi.

În acest context, ierarhul Dunării de Jos a reînnoit apelul la solidaritate frăţească cu scopul  de a desfăşura colecte în bani şi alimente de primă necesitate, în toate parohiile din eparhie.  Acţiunea de strângere a acestor fonduri şi bunuri se va face nu numai în cadrul sfintelor slujbe, ci şi prin deplasarea în parohie a membrilor din Consiliul şi Comitetul parohial, sub coordonarea pc. preoţi, în toate celelalte zile ale săptămânii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook