În ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie a fost săvârşită în toate bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba parastasului pentru cei adormiţi şi pentru victimele inundaţiilor din ultimele zile din judeţul Galaţi.

În acest context, ierarhul Dunării de Jos a reînnoit apelul la solidaritate frăţească cu scopul  de a desfăşura colecte în bani şi alimente de primă necesitate, în toate parohiile din eparhie.  Acţiunea de strângere a acestor fonduri şi bunuri se va face nu numai în cadrul sfintelor slujbe, ci şi prin deplasarea în parohie a membrilor din Consiliul şi Comitetul parohial, sub coordonarea pc. preoţi, în toate celelalte zile ale săptămânii.

Proiect

Omagiu

Emisiunea "În căutarea lui Hristos"

Galerie video