Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca urmare a calamităţilor provocate de inundaţiile din 12-13 septembrie 2013 în mai multe localităţi din judeţul Galaţi, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian Crăciun, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a alocat din fondul pentru situaţii de urgenţă suma de 100.000 lei şi a iniţiat în cadrul tuturor parohiilor şi mănăstirilor din eparhie o colectă pentru sprijinirea familiilor sinistrate.

În perioada 13-16 septembrie a.c., protoieriile şi parohiile din judeţele Galaţi şi Brăila au întreprins numeroase acţiuni de colectare de donaţii în bani, alimente, efecte şi alte obiecte de primă necesitate, în valoare de 54.000 de lei, pe care le-au oferit celor greu încercaţi de furia apelor.

În această perioadă, centrele sociale din Eparhie oferă hrană caldă angajaţilor Inspectoratului Judeţean de Urgenţă, militarilor şi celorlalţi voluntari implicaţi în acţiunile de ajutorare a sinistraţilor.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează şi pe această cale mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi se vor implica în acţiuni de solidaritate cu persoanele sinistrate din judeţul Galaţi. În acest sens, cei interesaţi pot depune sume de bani în contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis la BCR Galaţi.

Ritmic, se vor transmite comunicate de presă privind situaţia din localităţile greu încercate, solicitările de ajutoare de primă necesitate, precum şi confirmarea donaţiilor primite.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook