Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Având în vedere situaţia deosebit de gravă creată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a transmis tuturor preoţilor şi credincioşilor îndemnul de a fi solidari cu persoanele sinistrate şi să participe, pe cât cu putinţă, la colecta ce a demarat în Eparhie începând cu data de 14 septembrie a.c.

Totodată, la nivelul Centrului eparhial s-a instituit o Comisie de coordonare a activităţilor umanitare organizate pe linie bisericească, menită  să coordoneze, cu sprijinul ppcc protoierei din zonele afectate, acţiunile ce se desfăşoară în teritoriu.

La ajutorul substanţial în valoare 97.000 lei oferit de către Patriarhia Română, Arhiepiscopia Dunării de Jos a alocat din contul special pentru situaţii de urgenţă al Centrului Eparhial suma de 100.000 lei, care se vor oferi sinistraţilor sub formă de ajutoare, în funcţie de gravitatea situaţiei în care se află familiile/casele afectate.

Continuând activităţile filantropice de la sfârşitul săptămânii trecute, când mai multe transporturi de alimente de primă necesitate şi articole de îmbrăcăminte, în valoare de 54.000 lei au fost trimise către parohiile afectate din Protopopiatele Covurlui şi Tg. Bujor, în zilele de 16-17 septembrie a.c. a fost organizată o a doua etapă etapă din programul filantropic iniţiat de Centrul Eparhial pentru familiile sinistrate, după cum urmează:

- în ziua de 16 septembrie a.c., parohiile Hanu Conachi, Piscu, Matca II şi Cudalbi III (din fonduri proprii) au oferit ajutoare materiale parohiilor Costache Negri, Pechea III, Cuca, Slobozia Ventura, valoarea produselor fiind de 8260 lei.

- în ziua de 17 septembrie a.c., parohiile Matca IV şi V din protoieria Tecuci au organizat un transport cu ajutoare (pături, plapume, alimente de primă necesitate, apă, pâine) în localitatea Cudalbi, valoarea produselor fiind de 6500 lei, iar parohia Şerbăneşti II din protoieria Nicoreşti, în aceeaşi localitate a oferit ajutoare (120 sticle cu apă, 250 pâini, alimente de primă necesitate, 1 tonă haine) valoarea produselor fiind de 3.500 lei.

Valoarea totală a ajutoarelor materiale oferite în zilele de 16 şi 17 septembrie a.c. este de 18.260 lei.

Menţionăm totodată, mobilizarea unui grup de 20 de voluntari din parohia Gohor, care, împreună cu alte 30 de persoane convocate de către primăria din localitate, ajută familiile din Cudalbi să decolmateze locuinţele afectate.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează şi pe această cale mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi se vor implica în acţiuni de solidaritate cu persoanele sinistrate din judeţul Galaţi. În acest sens, cei interesaţi pot depune sume de bani în contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis la BCR Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook