Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comisia eparhială pentru coordonarea acţiunilor umanitare aduce la cunoştinţă faptul că în perioada 22-24 septembrie a.c., în localităţile afectate de inundaţiile din 11-12 septembrie 2013,  s-au desfăşurat următoarele activităţi de întrajutorare:

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pc. pr. Ciprian Ghizilă, paroh la parohia Pinerolo, Protopopiatul Piemonte II Sud, Italia, a achiziţionat şi distribuit 40 de saltele şi 40 de pături în parohiile Cudalbi şi Costache Negri, valoarea acestora ridicându-se la suma de 10.000 lei.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pr. Mihai Tocai de la parohia bihoreană Velenţa II a distribuit în parohiile Cudalbi I, II, III, şi IV, Costache Negri, Cuca, Slobozia-Ventura, Pechea I şi III, Slobozia-Conachi şi Izvoarele 40 de tone cereale (grâu), în valoare de 24.000 lei.

Parohiile „Sf. Trei Ierarhi“, „Sf. Ilie“, „Sf. Spiridon“, „Sf. Gheorghe şi Modest“ din municipiul Galaţi, Nămoloasa-Sat, Umbrăreşti, Traian şi Braniştea din judeţul Galaţi, au organizat mai multe transporturi cu alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, rechizite, pături şi obiecte igienico-sanitare în localităţile Cudalbi, Costache Negri şi Slobozia-Conachi, valoarea produselor ridicându-se la suma de 21.658 lei.

Parohia Brăteşti din cadrul Protopopiatului Ploieşti a distribuit în localitatea Costache Negri ajutoare alimentare în valoare de 2.000 lei.

Parohiile Negrileşti şi Movilenii de Sus au oferit o masă caldă unui număr de 200 de persoane în casa de prăznuire a parohiei Cudalbi IV (2.200 lei).

Parohia Pechea I a primit din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi – Galaţi un număr de  4 paturi şi 4 saltele (1.200 lei).

De asemenea, mai mulţi credincioşi au sprijinit o parte din familiile sinistrate din parohiile Pechea I şi Cudalbi I cu produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte în valoare de 6.000 lei.

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această perioadă se ridică la suma de 67.058 lei.

Totodată, menţionăm că în contul RO47RNCB0141032864090046 (EURO - cod swift: RNCB ROBU), s-a primit ca donaţie din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale şi de Nord, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim, suma de 3.000 euro.

De asemenea, în contul RO33RNCB0141032864090007 (LEI) s-a primit din partea Protoieriei Videle, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului suma de 5.000 lei, iar din partea parohiei „Buna Vestire“ – Bradu de Sus, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, suma de 1.210 lei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în numele clerului şi credincioşilor din localităţile sinistrate transmite, şi pe această cale, calde mulţumiri tuturor celor care, printr-un exemplar spirit  de solidaritate, au oferit sprijinul, după putere, celor aflaţi în necaz şi suferinţă.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook