Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Sf. Mc. Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, a avut loc revederea promoţiei 2005, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică.

La eveniment participat şi Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a participat mai întâi la Sf. Liturghie, binecuvântând familiile tinerilor preoţi şi teologi prezenţi în capela Seminarului Teologic din Galaţi.

În continuare, Chiriarhul locului a săvârşit slujba de mulţumire, precum şi parastasul pentru toţi ctitorii, profesorii şi ostenitorii Seminarului Teologic care au trecut la Domnul. În cuvântul de învăţătură, Înalpreasfinţitul Casian i-a îndemnat pe absolvenţi să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente, arătând totodată, recunoştinţa profundă pe care trebuie să o avem înaintea lui Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă permanent în vieţile noastre. De asemenea, recunoştinţa trebuie să se îndrepteze apoi şi către toţi profesorii şi ostenitorii Seminarului Teologic care au contribuit la formarea noastră spirituală ca oameni şi slujitori ai Sfintelor Altare.

Programul a continuat apoi în sala de conferinţe a Seminarului unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii Seminarului Teologic. La finalul  evenimentului, s-au purtat discuţii libere între absolvenţii promoţiei 2005 şi elevii Seminarului, realizându-se în felul acesta un important şi frumos schimb de experienţă.

Întâlnirea de 10 ani a produs multă emoţie şi bucurie atât în rândul profesorilor, cât şi al absolvenţilor 2005, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care ne aflăm.

Pr. Marius Sinca, parohia Movila Miresii, Brăila

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook