Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

250 de tineri din județele Caraș-Severin, Constanța, Olt și Suceava, participanți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea au participat vineri, 02 septembrie 2016, la rugăciunea de dimineață oficiată la biserica Iancu Vechi-Mătăsari, după cum informează Serviciul de relații publice și activități cu tineretul al parohiei.

Rugăciunea de dimineață a fost oficiată de preoții slujitori de la bisericile Iancu Vechi-Mătăsari, Iancu Nou-Bălăneanu, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon – Foișorul de foc, Sfinții Ioachim și Ana și Popa Nan. Răspunsurile la strană au fost date de corul mixt Vox Coelestis al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

În timpul rugăciunii de dimineață au fost pomenite victimele cutremurului din Italia.

La sfârșitul rugăciunii, Pr. paroh Constantin Stoica a rostit un cuvânt în care a vorbit despre importanta credinței și a valorilor evanghelice în viața tinerilor.

Fiecare tânăr participant a primit câte un pliant cu biserica Iancu Vechi-Mătăsari si o iconiță cu Sfinții Mucenici Eustație, Teopista, Agapie și Teopist, ocrotitorii parohiei. Înainte de plecarea spre Colegiul Național Mihai Viteazul, tinerii din parohie au oferit ceai și dulciuri oaspeților.

(Sursa: Agenția de Presă a Patriarhiei Române | basilica.ro)

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook