Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Întrucât în România există numeroase şcoli care au nevoie urgentă de sprijin în renovarea şi dotarea materială pentru desfăşurarea în condiții fireşti a orelor de curs, Biserica Ortodoxă Română se implică în rezolvarea acestei dificile situaţii.

Astfel, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Permanenţa Consiliului Național Bisericesc, în şedinţa sa de joi 15.09.2016, a recomandat tuturor eparhiilor din Patriarhia Română să contribuie concret, prin intermediul protopopiatelor, parohiilor şi mănăstirilor, în cooperare cu Primăriile locale și cu Inspectoratele Școlare, cu materiale de construcție, muncă voluntară şi sprijin financiar, la renovarea şi dotarea şcolilor care nu pot funcţiona actualmente în mod normal.

Patriarhia Română va fi informată în mod curent de către Centrele eparhiale cu privire la ritmul şi natura sprijinului acordat acestor şcoli.

Biserica Ortodoxă Română va continua să contribuie, prin ajutorul pe care îl poate oferi, la rezolvarea problemelor cu care se confruntă Școala românească azi.

 Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook