Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Miercuri, 05 septembrie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezidat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, întrunirea de lucru a stareţilor, stareţelor şi duhovnicilor din cele 12 obşti monahale ale Eparhiei Dunării de Jos.

Lucrările propriu-zise ale şedinţei s-au desfăşurat în Sala de conferinţe “Chesarie Păunescu” din incinta Centrului eparhial.

În debutul întâlnirii, Chiriarhul Dunării de Jos a susținut o meditație teologică în care a vorbit despre importanţa conştientizării vocației şi misiunii pe care monahul o are în mănăstire şi în slujirea semenilor.

În partea a doua a întrunirii au fost dezbătute diferite aspecte legate de programul şi manifestările prilejuite de organizarea în Eparhia Dunării de Jos a Sinaxei monahale a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în data de 24 septembrie 2018.  

La final, Părintele Arhiepiscop a subliniat necesitatea unor astfel de întruniri pentru viaţa şi lucrarea monahilor din mănăstirile Eparhiei, acestea constituind şi un imbold pentru intensificarea activităţii spirituale şi practice a tuturor obştilor monahale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook