Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care se vorbeşte despre luarea crucii şi urmarea lui Hristos.

„Cei care voiesc să-L primească pe Mântuitorul Iisus Hristos trebuie să se lepede de ei, iar această lepădare nu înseamnă dispariția de sine, uitarea identității, negarea persoanei și a valorii persoanei umane, ci dimpotrivă este o afirmare foarte puternică a persoanei umane în legătură cu Persoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos“, a spus ierarhul.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul a mers la capela „Sf. Mc. Pantelimon“ din cadrul Spitalului de psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din Galaţi unde a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor de reabilitare realizate în ultima perioadă la locaşul de cult şi sfinţirea noii clopotniţe.

Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre necesitatea îmbinării darului vindecării cu ştiinţa vindecării, iar actul medical trebuie să fie însoțit de credință și rugăciune către Dumnezeu și Sfinții Lui dăruiți nouă ca vindecători.

Pentru implicarea în lucrările de construcție ale clopotniţei și de reamenajare a locașului de cult, pc. pr. Cosmin Munteanu a primit rangul de iconom, iar credincioșii care au sprijinit lucrările de înfrumusețare ale capelei au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian icoane cu chipul Sfântului Nectarie, mare ierarh tămăduitor și doctor fără de arginți al ortodoxiei.

La eveniment au participat o parte din cadrele medicale ale Spitalului, pacienţi şi rude ale acestora, precum şi numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi.

Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea parastasului pentru slujitorii şi ctitoriitrecuţi la Domnul, urmat de tradiţionala agapă creştinească, la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi.

La final, toți credincioșii prezenți la biserică au fost binecuvântați și au primit din partea ierarhului iconițe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook