Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Aşezământul social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon“ din Staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila s-au desfăşurat astăzi, 6 septembrie, lucrările ultimilor trei sesiuni ştiinţifice din cadrul Congresul Naţional, cu participare internaţională, de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019.

În cele patru zile de program, Congresul a reunit reprezentanţi ai Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB), ai Societăţii Române de Patologie, Terapie şi Recuperare, Vertebro-Medulare (RoSCoS), ai Societăţii Române de NeuroReabilitare (RoSNeRa), cercetători ştiinţifici, profesori universitari, oficialităţi locale şi cadre medicale din ţară şi din străinătate.

În ultima zi a acestui eveniment, participanţii s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de suflet în care a evidenţiat legătura frumoasă care există între medicii pentru trup cei pentru suflet.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a făcut o prezentare a bazei de tratament şi a Capelei din cadrul Aşezământului eparhial de la Lacu Sărat.

La final, organizatorii evenimentului şi invitaţii speciali de la această manifestare academică au primit din partea Părintelui Arhiepiscop distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“ pentru mireni.

Deschiderea oficială a manifestării ştiinţifice a avut loc marţi, 3 septembrie 2019, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Creditat naţional şi internaţional, Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019, a avut înscrise un număr de 109 lucrări ştiinţifice ce au fost prezentate pe parcursul a 9 sesiuni de dezbateri, la acestea participând 300 de persoane, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook