Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul parohiilor Foltești și Stoicani din judeţul Galaţi s-a desfășurat joi, 31 august, programul eparhial „Vacanța din pridvorul Bisericii“.

La activităţile din cadrul acestui program au luat parte aproximativ 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 Folteşti.

Ziua a debutat cu rugăciunea de dimineaţă săvârșită în biserica din Parohia Folteşti şi cu o gustare pregătită şi servită copiilor de femeile din cadrul Comitetului parohial.

În continuare, copiii au participat în curtea bisericii la activităţile dedicate limbii române, intitulate „Ne rugăm, învățăm și ne distrăm“.

Copiii au fost implicaţi activ în diverse jocuri și activități recreative precum recitarea de poezii, pictura de icoane și desene pe asfalt, toate coordonate de voluntari și sub supravegherea preoților din cele două parohii.

Doamna inspector de Religie, prezentă la acest program, le-a vorbit copiilor despre importanța păstrării limbii române nealterate.  

Programul a continuat cu jocuri și activități sportive, pentru ca la orele prânzului să ia masa cu toții în casa de prăznuire din curtea bisericii.

La final, copiii au primit medalii și diplome, încheind această frumoasă experiență cu rugăciune de mulţumire către Milostivul Dumnezeu.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Aurelian Oprişan

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook