Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programului eparhial pentru copii şi tineri ,,Vacanța din pridvorul Bisericii“, desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, 40 de copii din parohiile Mohreanu şi Ulmu, protopopiatul Făurei, judeţul Braila, au avut parte în zilele de 4-6 septembrie de o binemeritată excursie pe meleagurile patriei, în zona Rucăr-Bran.

După ce s-au rugat în bisericile parohiale pentru a fi călăuziţi de Bunul Dumnezeu în această călătorie, primul popas a fost făcut în localitatea Buşteni, închinându-se înaintea sfintelor icoane aflate în biserica Mănăstirii Caraiman. Apoi au vizitat Castelul Cantacuzinilor din aceeaşi localitate fiind impresionaţi de frumuseţea arhitecturală şi de informaţiile istorice primite de la ghidul castelului.

Prima parte a zilei a doua a fost rezervată activitătilor recreative desfăşurate în cadrul pensiunii. După masa de prânz copiii au vizitat monumentul eroilor din localitate, situat la o altitudine de aproximativ 1500 de metri, de unde au admirat muntii Bârsei, Bucegi, Ciucaşului şi Piatra Craiului.

În ultima zi au vizitat Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Apoi s-au rugat înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Mănăstirea Nămăieşti şi au rămaş profund impresionaţi de colecţia de costume populare, vechi de aproape 150 de ani, ce se regăseşte în muzeul din incinta mănăştirii. Chiar maica stareţă le-a făcut o frumoasă prezentare în versuri a suitei de costume ce este aranjată pe scene sugerând etapele importante din viața sătenilor: nașterea, botezul, cununia, precum și alte activități gospodărești.

După ce au vizitat Grădina Zoologică din Târgovişte si Turnul Chindiei, copiii au pornit spre casă, fiind recunoscători Bunului Dumnezeu pentru toate!

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sâmbătă, la ceas de vecernie, copiii au fost recompensaţi cu câte un ghiozdan, echipat cu cele necesare pentru şcoală!

Să ne ajute Dumnezeu să fim alături de copii în continuare!

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook