Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pe parcursul vacanței de vară, 30 de copii din parohia Tudor Vladimirescu, Protopopiatul Covurlui, județul Galați, s-au bucurat de activitățile culturale, educative și recreative.

Zilele dedicate activităților pentru tineri au avut în vedere petrecerea timpului cât mai frumos și eficient, în aer liber, în mijlocul naturii, dar și dobândirea de noi cunoștințe, dezvoltarea comunicării și socializarea prin intermediul jocurilor și a muncii în echipă.

Plimbarea cu bicicletele, în mod organizat, de la biserica parohială până la mănăstirea din sat și înapoi către biserică, a fost una dintre activităţile care a venit ca o alternativă pentru copii la petrecerea timpului în fața ecranelor (telefon, tabletă, laptop, televizor), dar și ca o modalitate de întreținere a sănătății fizice, din ce în ce mai precară, datorită unui stil de viață sedentar, ca urmare a utilizării tehnologiilor actuale.

De asemenea, întâlnirile organizate cu tinerii în tinda bisericii au adus multă bucurie prin jocurile interactive, iar diversele teme propuse de tineri pentru a fi discutate au oferit răspunsuri la   

Spre finalul vacanței de vară, după săvârșirea Sfintei Liturghii, 50 de copii și tineri, însoțiți de câțiva părinți, a fost mers la pădure, aproape de stâna de oi a unui bun sătean. Aici, au avut prilejul să cunoască din tainele oieritului şi să vadă cu ochii lor cum se pornesc oile la păscut, cum se pregătesc de mulsoare, cum se prepară produsele din lapte, dar și amănunte despre provocările pe care le întâmpină mocanii pe parcursul anului. Gazda le-a pregătit și un picnic cu mămăliguță şi brânză, iar spre seară, după consumarea enrgiei prin diferite jocuri, a fost aprins şi un mare şi frumos foc de tabără.

Ca o încununare a activităților din timpul vacanței, miercuri, 6 septembrie, a avut loc Concertul de cântari religioase și pricesne, din cadrul Festivalului Popular „Valorile satului meu”, ediția a III-a, la care au participat corurile parohiilor din localităţile Liești, Nămoloasa Sat, Rediu şi Braniștea.

La final, participanţii au primit diplome, iar gospodinele din sat le-au pregătit şi oferit tuturor gustări calde și tradiționale româneşti.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Mihai Smadu

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook