Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada pascală, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos au continuat acţiunile de ajutorarea a copiilor, bătrânilor şi familiilor cu dificultăţi materiale, precum şi a refugiaţilor ucraineni ajunşi în ţara noastră, dar şi a celor care nu au plecat din ţara lor întrucât sunt instituţionalizaţ iîn unităţi medicale, aziluri de bătrâni şi orfelinate.

O nouă acţiune de ajutorare a cetăţenilor ucraineni greu încercaţi de războiul din ţara lor s-a desfăşurat astăzi, 27 aprilie 2022, prin implicarea clericilor şi credincioşii de la Parohia „Sf. Atanasie Patelarie“ din municipiul Galaţi.

Peste 3,5tone cu produse igienico-sanitare şi alimente de primă necesitate au fost colectate la parohia gălăţeană în perioada pascală pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii pentru a fi dăruite cetăţenilor ucraineni care au trecut graniţa pe la vama de la Isaccea, precum şi pentru a fi transportate în zona Ismail, Ucraina, la cei care au mare nevoie de orice fel de ajutor.

Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară este de  14.000 lei.

După ce darurile au fost pregătite special la Parohia „Sf. Atanasie Patelarie“ de către membrii Consiliului şi comitetului parohial, acestea au fost duse peste Dunăre în Parohia ”Sf. Gheorghe” – Isaccea 1, judeţul Tulcea.

Produsele au fost preluate de preotul paroh şi voluntarii de la Parohia Isaccea 1,pentru ca în zilele următoare acestea să fie transportate la cetăţenii ucraineni aflaţi în unităţile medicale şi în alte instituţii de ocrotire socială din Ucraina.

Întrucât, luni, 2 mai, această parohie gălăţeană îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Atanasie al III-a, Patriarhul Constantinopolului, activitatea de astăzi deschide seria programelor social-filantropice organizate cu prilejul hramului.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, acţiunile de ajutorare a ucrainenilor continuă în perioada următoare prin mobilizarea preoţilor şi a credincioşilor inimoşi din această eparhie.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook