Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 31 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Protopopiatul Covurlui din judeţul Galaţi a continuat programul eparhial „Hristos în şcoală“.

Prin acest program social-filantropic, aproximativ 4000 de elevi din judeţele Galaţi şi Brăila primesc la început de an şcolar ghiozdane şi rechizite şcolare în valoare de 300.000 lei.

Activitatea este îndreptată în fiecare an către copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, sprijinul fiind oferit cu toată dragostea de ierarhul locului şi slujitorii Sfintelor Altare din Eparhia Dunării de Jos.

După ce ieri, preoţii din cadrul protopopiatului Galaţi au preulat de la sediul protoierie ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru şcoală şi deja o parte dintre acestea au ajuns la copiii beneficiari, astăzi, de la orele dimineţii, preoţii din protopopiatul Covurlui, au fost cei care au reuşit să pregătească cele 310 ghiozdane cu rechizite şi să le ofere copiilor nevoiaşi din parohiile acestui protopopiat.

Peste 50 de copii, însoţiţi de preoţii parohi şi părinţi lor, au venit astăzi la biserica „Adormirea Maicii Domnului“, de lângă sediul administrativ al Protoieriei Covurlui, pentru a primi darurile pregătite special pentru şcoală.

Cu mare bucurie şi entuziasm copiii şi-au luat în primire obiectele şcolare şi au mulţumit dăruitorilor pentru purtarea de grijă permanentă şi acest binevenit sprijin oferit la început de an şcolar.

În zilele următoare alte protoierii şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor oferi copiilor ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook