Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în seara zilei de 16 decembrie a.c., la Galaţi s-a desfăşurat conferinţa intitulată „Conceptul de medicină creştină“, susţinută de renumitul doctor Pavel Chirilă.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi a reunit numeroși tineri, preoţi şi persoane din toate categoriile sociale.

În debut, un grup de colindători de la parohia „Sfântul Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul“ din Galați, dirijaţi de doamna Lucia Stoica, a încântat auditoriul cu un concert de colinde.

În cadrul conferinţei,  dr. Pavel Chirilă a explicat principalele caracteristici ale medicinei creştine, care-şi trage seva din Sfânta Scriptură şi din viaţa şi operele Sfinților Părinţi ai Bisericii Ortodoxe.

De asemenea, domnia sa a explicat diferitele cauze ale bolilor trupeşti şi sufleteşti, oferind mereu exemple detaliate din Vechiul şi Noul Testament.

În încheiere, participanţii i-au putut pune diferite întrebări domnului profesor pe teme actuale legate de sănătate.

Conferința a fost organizată de Asociaţia Părinţi Pentru Ora de Religie împreună cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Provita Galaţi şi Asociaţia Ortodoxia Tinerilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook