Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 21 decembrie 2016, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat bucuria de a se reîntâlni cu Patriarhul României la aproape un an de la precedenta întâlnire.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bunele relaţii ale Patriarhiei Române cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi a subliniat importanţa pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române în Ţara Sfântă, prin care este intensificată evlavia pelerinilor şi o mai bună cunoaştere a Locurilor Sfinte.

În acest context, doamna ambasador a prezentat Patriarhului României un proiect al Ambasadei Israelului la Bucureşti de organizare, la începutul anului 2017, la Palatul Patriarhiei, a unei expoziţii de fotografii intitulată „O credinţă care dăinuie: Ortodoxia în Ţara Sfântă“.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat această iniţiativă pe care o consideră utilă pentru credincioşii Bisericii noastre şi, în special, pentru pelerinii ortodocşi români dornici de-a vizita Ţara Sfântă.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook