Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 17 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila a organizat o activitate filantropică pentru persoanele nevoiaşe şi singure asistate în cadrul Adăpotului de noapte din Brăila.

Preoţii slujitori de la parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Brăila însoțiți de câțiva consilieri parohiali și tineri voluntari, au oferit celor 50 de persoane găzduite pe timp de noapte în acest Adăpost o serie de articole vestimentare şi produse pentru igiena personală precum şi o masa caldă.

În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila, preoţii au achiziţionat pentru asistaţi pijamele, bluze şi pantaloni de corp, căciuli, mănuşi, papuci, şosete, pături, cearceafuri de pat, feţe de pernă, lenjerii de pat, pilote, săpunuri, aparate de ras, pastă şi periuţe de dinţi, alcool sanitar şi detergent pentru spălt rufe.

Întrucât în cadrul centrului social sunt şi două persoane cu dizabilităţi locomotorii, au fost achiziţionate şi două cărucioare pentru nevoi speciale.

După ce a fost oferită masa de prânz celor 30 de copiii de la Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila, au fost pregătite celelalte daruri pentru oamenii străzii şi apoi transportate la Aşezământul de noapte, unde au fost predate responsabililor de aici pentru a fi oferite persoanelor asistate.

Valoare ajutoarelor acordate de această parohia brăileană a fost de 13.200 lei.

Adăpostul de noapte din Brăila are o capacitate de 150 de locuri pentru oamenii străzii şi este administrat de Direcţia de Asistenţă Sociată (DAS) Brăila. Este un loc special în care persoanele fără locuinţă, pe lângă un loc de odihnă, hrană și asistenţă medicală, primesc și sprijin în găsirea unui loc de muncă.

Potrivit regulamentului de funcţionare a Adăpostului de noapte, asistaţii beneficiază de găzduire pe o perioadă de maxim 12 ore/zilnic, servicii de informare şi consiliere în vederea reintegrării sociale, educaţie sanitară şi asistentă medicală şi pot primi pachete de hrană şi băuturi calde nealcoolice. În schimb, beneficiarii au obligaţia să respecte orarul de funcţionare, respectiv între orele 19:00-07:00, şi să presteze activităţi de întreţinere a spaţiului interior şi exterior al clădirii.

⁕⁕⁕

În anul 1998, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian, la inițiativa unui grup de femei din Comitetul parohial al bisericii „Sfinții Arhangheli“ din Brăila, a început un amplu program social de ajutorare a mai multor familii, program ce a constat în oferirea unei mese calde la domiciliu, de 3 ori pe săptămână, unui număr de 40 beneficiari.

În anul 2006, au fost demarate lucrările de construire a unei noi cantine care a fost finalizată şi sfinţită de ierarhul locului în anul 2010, în ajunul sărbătorii Sfinților Arhangheli, primind ca ocrotitor şi pe Sfântul Vasile cel Mare.

În prezent, beneficiarii cantinei sunt 30 de persoane nevoiaşe, în special copii, care zilnic primesc  hrană caldă.

Cantina dispune de două săli de mese, o bucătărie utilată, două magazii şi două grupuri sanitare.

În cadrul acestui centru social sunt desfăşurate și alte activităţi extraşcolare de tip after school, cu sprijinul unor profesori și învăţători voluntari din parohie.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook