Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 28 februarie 2022, la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiul Brăila a avut loc instalarea noului protoiereu de Brăila.

Ceremonia de hirotesie şi instalare a noului protoiereu a debutat cu săvârşirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului.

După rugăciunile de la Icoana Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, l-a hirotesit întru protoiereu pe seama Protoieriei Brăila pe preotul Ştefan Constandache de la parohia „Sfântul Proroc Ilie“ din municipiul Brăila.

Chiriarhul Dunării de Jos i-a oferit protoiereului de Brăila însemnele acestei demnităţi - bedernița, brâul roșu şi crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre puterea şi echilibrul pe care îl primim prin rugăciune şi despre conlucrarea eficientă în lucrarea adminstrativă a Bisericii prin jerfelnicie, disponibilitate şi comuniune frăţească.

Preoţii de la parohiile din cuprinsul Protopopiatului Brăila participanţi la eveniment l-au primit cu bucurie şi entuziasm în această nouă slujire pe noul protoiereu, iar preacucernicia sa a transmis clerului brăilean, cu evlavie şi smerenie, un cuvânt duhovnicesc şi frăţesc.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit fostul protopop de Brăila, preotul Mircea Băncilă, pentru întreaga activitate misionară din cele două mandate de protoiereu în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul întrunirii au fost discutate şi aprobate o serie de măsuri ce au în vedere sprijinirea refugiaților din Ucraina, aflaţi în dificultate.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook