Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 7 ianuarie 2010, biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Sfinta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

În cuvântul său de învăţătura, Chiriarhul Dunării de Jos, a  vorbit credincioşilor despre importanţa covârşitoare pe care a avut-o Sfântul Ioan Botezătorul în istoria mântuirii. El este cel care L-a botezat pe Mântuitorul Iisus Hristos în apele Iordanului, proorocul care face magistral legătura dintre Vechiul şi Noul Testament. De asemenea, Sfântul Ioan este promotorul ascezei şi isihasmului, modelul călugărului desăvârşit.

Totodată, chiriarhul Dunării de Jos a felicitat pe pc. pr. paroh Gheorghiţă Oanele, Consiliul şi Comitetul parohial, precum şi pe toţi credincioşii parohiei, care s-au implicat trup şi suflet în zidirea unui sfânt lăcaş mai mare şi mai încăpător.

Parohia desfăşoară ample activităţi educaţionale în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, precum şi a proiectului „Alege şcoala!”, implicându-se în formarea caracterelor tinerelor generaţii, credincioşii de mâine.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru toţi ctitorii şi binefăcătorii acestui sfânt lăcaş, după care, au fost împărţite peste 300 de pachete pentru toţi cei care se confruntă cu diferite probleme, inclusiv de ordin economic.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook